Waar kan ik watersporten?

Watersport aanbieders in Amsterdam Oost

In Amsterdam Oost het water op? Geen probleem bij een van deze watersportaanbieders.

Kano op IJburg Kanovereniging

Kano op IJburg is een jonge kanoclub in opbouw. Sinds 2011 zitten we op een prachtige plek op Rieteiland-Oost aan de Zandzeggestraat 3, direct naast de tennisclub. 
De locatie is uniek. Het water voor het clubgebouw ligt in de luwte en is ondiep; ideaal voor beginners en het oefenen van technieken. Tegelijkertijd kun je vanaf deze plek heel gevarieerde tochten maken. Op het grote water van het IJmeer of juist in de luwte van de rietlanden en grachten van IJburg. Of verder weg naar bij voorbeeld Pampus, Durgerdam of Muiden.


Kano op IJburg staat open voor beginnende en geoefende kanoërs, suppers en surfskiers van alle leeftijden en ook mensen met een beperking zijn welkom. 
De vereniging beschikt over verschillende soorten kano’s:  toerkano’s, zeekano’s, polobootjes, wedstrijdkano’s, één Canadese kano en, sinds kort, twee surfski's.  Deze mogen gebruikt worden tijdens het clubvaren. Verder zijn er zwemvesten, spatzeilen en uiteraard ook peddels beschikbaar en is het mogelijk je eigen kano, SUP (Stand up Surfing) board of Surfski te stallen.

Kanovereniging Zeeburg Kajakken, kanopolo, surfskiën

Wij zijn een gezellige actieve vereniging in stadsdeel Zeeburg in Amsterdam. We varen vaak ontspannen door de stad, maar voor de liefhebbers ook avontuurlijker het Markermeer op. Daarnaast willen we in het stadsdeel Zeeburg het kanovaren promoten. Dit doen we door open dagen te organiseren en tijdens festiviteiten acte de presence te geven.

Als beginnend lid kun je een beginnerscursus volgen en gebruik maken van een clubkano. We hebben een aantal containers waarin je, tegen betaling, je eigen kano kunt stallen. Er worden veel activiteiten georganiseerd, waardoor je kanomaten kunt vinden om gezellige tochten mee te maken. Je kunt ook even na het werk aanwippen om door een kanotochtje de stress van de dag kwijt te raken. Onze leden nemen, individueel of gezamenlijk, deel aan allerlei activiteiten zoals zeekanoën, brandingvaren en een cursus eskimoteren. Op initiatief van leden worden er soms meerdaagse tochten en zelfs kanovakanties georganiseerd.

Surfcenter IJburg Surfcenter

is voor alle windsurf activiteiten ook seizoen 2013 nog steeds gevestigd vlakbij de vorige locatie van Blijburg, stads-strand van Amsterdam. 

De windsurflocatie bevindt zich op het strandje tegenover basisschool De Archipel.
We zitten vlakbij de eindhalte van tramlijn 26 op slechts 15 minuten per tram van het Centraal Station! Vanaf het eind van de Pampuslaan op de hoek met de Bert Haanstrakade is de gele container met de vlaggen en het logo van het windsurfcentrum op de mooiste windsurf locatie van Amsterdam goed te zien.

TopRow BV Surfcenter

TopRow
TopRow heeft hart voor de roeisport. Wij willen iedereen de kans geven om de sport te
ontdekken en beoefenen. Daarom biedt Toprow professionele coaching aan op ieder
niveau. Van centrumtochten en beginnerscursussen tot professionele coaching voor zowel
verenigingen als KNRB. Bij ons kan iedereen terecht.

Roeicentra
TopRow is in maart 2013 begonnen met de exploitatie van Roeicentrum Berlagebrug. Dit
roeicentrum aan de Amstel in Amsterdam, houdt zich sinds haar oprichting in 1933 bezig
met het aanbieden van roeicursussen aan mensen die ‘gewoon een portje willen roeien’,
zonder geconfronteerd te worden met de regels en plichten van een roeivereniging.

Roeien, een sport voor iedereen!
Met de voortzetting van het initiatief van Roeicentrum Berlagebrug, toont TopRow haar doel
als organisatie : ‘Iedereen de mogelijkheid geven om kennis te maken met de roeisport!’
TopRow zal in de toekomst meer projecten opzetten om de roeisport bekender en
geliefder te maken. Hierbij streven wij naar de oprichting van meer roeicentra door heel
Nederland. Zo krijgt iedereen de kans om op zijn eigen manier van de sport te genieten!

Zeilschool en Watersportcentrum - Jeugdwater Zeilschool

Jeugdwater is een waterspeelplaats waar kinderen op een leuke manier in contact komen met het water en ze een basis geeft in verschillende watersporten. Wij geloven erin dat spelen de beste manier is om te leren.  Als je iets leuk vindt, ga je het natuurlijk meer doen.

Bij jeugdwater kun je zwemmen, zeilen, kanoėn en windsurfen.  We hebben ieder weekend zeilles en waterdagen, naast workshops voor buitenschoolse opvang en scholen.  Groepen en kinderfeestjes kunnen ook bij ons terecht voor een workshop of barbecue.

We hebben grote en kleine zeilboten, kano's, surfplanken en veel waterspeelgoed waarmee je je dag kunt vullen.  Voor meer informatie, zie www.jeugdwater.nl of bel 020 637 1515

Zeilschool Nautiek Zeilschool

Zeilschool Nautiek Vaaropleidingen heeft haar onderkomen op de SALVE en is al sinds 2000 actief in de Amsterdamse IJhaven. De SALVE, is een voormalig binnenvaartschip en ligt afgmeerd voor de Albert Hein in winkelcentrum Brazilië.

Nautiek organiseert verschillende cursussen voor JONG en OUD. In het voor- en naseizoen zeilclubs op woensdag en zaterdag, Na-Schoolse-Zeilactiviteiten en tijdens de zomervakantie Zomer-Zeil-Weken.

Bij Nautiek kunt u ook terecht voor het huren van een zaal voor vergaderingen, feesten, evenementen en/of trouwerijen. We verhuren ook ligplaatsen in onze jachthaven in het Spoorwegbassin.

Voor meer info kunt u bellen met Rob van Zanten of een email sturen aan info@nautiek.com